Från vår verkstad till ditt äventyr - Upptäck ditt nya segel tillverkat på vårt loft i limhamn

Segel

DCX Cruisinglaminat

Om du är en ambitiös cruisingseglare och letar efter ett material med låg töjning, så är här ditt enkla svar: Dimension-Polyants DCX cruising-laminerade duk har utvecklats med målet att producera ett högkvalitativt och hållbart segel. Självklart vet vi att det nästan är lika viktigt att erbjuda dig ett segel som är lätt att hantera. Därför produceras vår sofistikerade linje genom att inkludera ett nät inbäddat i två filmer med en speciell taffeta i båda ändar.

Carbon sport

Om du är en entusiastisk klubbracerbåtförare kan Carbon Sport vara det rätta svaret på dina behov. Den här duken kommer i fyra stilar. Den är det framgångsrika resultatet av noggrann bedömning av klubbåtförarens krav kombinerat med teknisk utveckling och innovation, som starkt har påverkats av den beprövade GPL GraphX®. Carbon Sport fungerar även som grundmaterialet för sin syster Carbon Sport Lite Skin® när det gäller formande av karaktär. Dess styrka kommer från den kolfiberbaserade inre strukturen. Vi uppskattar detta laminat som ett extremt välbyggt och robust material med låg töjning, vilket gör det utmärkt för racing. Med andra ord: Carbon Sport gör segel snabba under längre tid och är en fantastisk presterare.

Skräddarsydda Segel för Varje Äventyr

Storsegel med genomgående lattor

Ett storsegel med genomgående lattor utgör den ideala lösningen för den komfortmedvetna cruisingseglaren. För det första, lattor som sträcker sig från förlik till akterlik på hela seglet skapar stabilitet och minskar fladdrande, vilket i sin tur förlänger seglets livslängd. Dessutom resulterar detta i ett lugnare segel, vilket gör hissning, nedtagning och revning till en behagligare upplevelse. Förutom detta förbättrar lattorna seglets aerodynamiska profil och säkerställer att seglet presterar optimalt över en längre tid. Det är värt att notera att kombinationen med en integrerad main-drop, som håller överskottsmaterial på plats vid revning och nedtagning, gör fullatte-seglet till en komfortupplevelse utan motstycke.

IMG_20220516_204016_894 (1)

Rullstor med stående lattor

Med Sydsegels rullstor möjliggörs maximal yta samtidigt som form och twist bevaras. Detta presteras genom de välavvägda, runda lattorna och den harmoniska designen. Dessa element tillåter både maximal yta och bibehållen optimal form. Dessutom, med vertikala lattor, erhåller rullstorseglet extra fördelar. För att förhöja prestandan är det av yttersta vikt att kunna expandera bredden upptill. Genom att öka segelytan tillförs en twist som reducerar krängning, medan kraftuttaget ökar. Ett rullstorsegel med rätt form och en väl avslutad akter kräver noggrann uppmärksamhet på varje detalj.

Rullgenua

Rullgenuan, skapad med hantverk och passion, bjuder på en överraskande bredd av möjligheter. Den excellerar inte bara när den seglas helt utrullad, utan även när den tuktas i vindens dans. En högklassig rullgenua innebär alltid rätt segel för rätt tillfälle. Radial Laminat är skapandet för dig som kräver segel som presterar utan att kompromissa på båtens unika sjöegenskaper. Genom den radiella designen maximeras dukens potential, särskilt för de som älskar konsten att kryssa

Rullfock

Sydsegels rullfockar är vertikala lattor standard, men de är så mycket mer än det. Med de upprätta lattorna kan vi inte bara maximera ytan på seglet, utan också behålla den smidiga inrullningsfunktionen intakt. Denna enastående prestanda är resultatet av radialskärning, en teknik som är som musik för seglens krafter. När vi ser tillbaka med ett leende kan vi med stolthet säga att det fungerar. Dina segel står starka och behåller sin eleganta form, vilket ger dig trygghet och en extra dos av seglingsglädje.

Cruising gennaker

Denna gennaker tacklas ovanför pulpeten och utformas med ett högt skothorn för bästa svar på skotet och förbättrad sikt under seglet. Framkanten är skapad med en lätt rundning, vilket gör att seglet blir något mer förlåtande om man inte håller en perfekt kurs hela tiden. Förlikslängden är anpassad för antingen gennakerstrumpa eller ett rullsystem. Duken är utrustad med en kraftfull ripstop-funktion och impregnerad för att seglet ska torka snabbt. Dessutom finns ett brett urval av färger att välja mellan för att skapa den färgsättning som passar dina önskemål bäst.

Varför ni ska välja oss

1

Expertis och Erfarenhet: Med många års erfarenhet i branschen besitter vi en djupgående kunskap och expertis som säkerställer att dina segel är i trygga händer.

2

Skräddarsydda Lösningar:
Vi skapar segel som är skräddarsydda efter dina specifika behov och önskemål, vilket garanterar optimal prestanda för ditt fartyg.

3

Kvalitetsmaterial och Hantverk:
Vi använder endast högkvalitativa material och vårt hantverk är av högsta standard, vilket resulterar i segel som är hållbara och pålitliga.

4

Personlig Service och Kundtillfredsställelse:
Vår dedikation till att tillgodose dina behov och önskemål står i fokus. Vi strävar alltid efter att säkerställa din fulla tillfredsställelse med våra tjänster och produkter.

Upplev Vår Exklusiva Service och Bli en Nöjd Kund Idag!

Om du väljer oss som din segelmakare kan du förvänta dig en smidig och pålitlig leveransprocess. Vi strävar efter att göra din upplevelse så bekväm som möjligt. När dina segel är klara kommer vi att kontakta dig för att planera leveransen i enlighet med dina önskemål. Vi ser till att dina segel packas noggrant och levereras säkert till den angivna destinationen. Vi prioriterar alltid snabb och trygg leverans för att säkerställa att du får dina segel i tid för din nästa seglingserfarenhet. Vi är engagerade i att garantera en problemfri och tillfredsställande seglingsupplevelse för dig som kund..

Plats

Strandgatan 21 
Södra Fiskehamnen 216 12 Limhamn

Våra tider

09:00 – 16.00
Lunch 12 – 13
Måndag – FredagKontakta oss

Telefon

070 322 53 93

073 700 55 57
Email: info@sydsegel.se